Start met zoeken

Sluiten
Muziek
Meer dan 20 instrumenten met oneindig veel samenspelmogelijkheden.

Bij Het Klooster kun je kiezen uit les op meer dan 20 verschillende instrumenten en natuurlijk ook zangles. We hebben ook een zeer uitgebreid aanbod aan gave bandprojecten, ensembles en orkesten waar je mee kunt spelen!

Dans
Uit je creativiteit op de dansvloer met onze lessen voor jong en oud.

Kom dansen bij Het Klooster, onze enthousiaste docenten maken van elke les een feest en leren je de ins en outs van verschillende dansstijlen. Of doe mee met een cursus dansproductie en werk toe naar een voorstelling op ons podium.

Theater & Musical
Spring in de wereld van theater & musical.

Sta je graag op de planken? In onze theater en musical cursussen leer je acteren, improviseren, presenteren of werk je samen aan een voorstelling op het podium. Of je nu een doorgewinterde speler bent of een aarzelende beginner, bij Het Klooster kun je terecht!

Digital Arts
Ontdek de creatieve magie van multimedia.

Bij onze Digital Arts afdeling draait alles om nieuwe media en het samenbrengen van muziek, techniek en kunst. Hands-on kun je leren wat er bij multimedia- en muziekproducties komt kijken, door te doen en te beleven.

Kinderen

Jongeren

Volwassen

60plussers

Samen Musiceren

Kom spelen, zingen, dansen en plezier maken bij Het Klooster

Bij Het Klooster in Woerden kunnen jong en oud terecht voor een breed scala aan creatieve lessen en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, dans, theater, musical of digital arts, bij Het Klooster vind je altijd iets dat bij je past. Het maakt niet uit hoe oud je bent of op welk niveau je wilt starten; Het Klooster biedt lessen voor iedereen, van beginners tot gevorderden.

Onze ervaren docenten staan klaar om je te helpen jouw talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Of je nu wilt leren spelen op een instrument, je zangstem wilt verbeteren, wilt leren dansen, acteren op het podium, of je creatieve vaardigheden in digitale kunst wilt verkennen, bij Het Klooster kan het allemaal.

Ontdek en ontwikkel jouw talent en Kies je eigen pad. Bij onze cursussen is er veel ruimte voor eigen inbreng.

We bieden een inspirerende en ondersteunende omgeving waar plezier en creativiteit centraal staan. Bij ons is er veel ruimte voor eigen inbreng, zodat je jouw creatieve reis kunt vormgeven op een manier die bij jou past. Ontdek een wereld vol mogelijkheden en laat je creativiteit de vrije loop bij Het Klooster in Woerden.

Presenteren neemt een centrale plaats in bij de lessen

Presenteren neemt een centrale plaats in bij de muziek-, dans- en theaterlessen van Het Klooster. Iedere leerling krijgt minimaal één keer per jaar de gelegenheid om zich te presenteren. Kleinschalige presentaties vinden plaats in Muziekzaal 31, in de Dansstudio of op de Theaterzolder. Grotere presentaties en voorstellingen vinden plaats in ons prachtige theater. Daarnaast verzorgen cursisten van Het Klooster regelmatig optredens buiten Het Klooster, zoals in de Lutherse Kerk.

“Zingen en muziek maken geeft energie!”

Agnes Loonstra – Muziekdocent

“Wat is er nou fijner, dan gewoon GAAN?”

Sanne Dorrepaal – Theaterdocent

“Lessen bij mij zijn ontspannen en inspirerend.”

Martin van Hees – Muziekdocent

“Plezier in het dansen staat centraal in mijn lessen.”

Emma Kern – Dansdocent
Ontmoet onze docenten

TALENT XL
Talentontwikkeling neemt bij Het Klooster een belangrijke plaats in. Al vele jaren hebben we een succesvol talentenprogramma op het gebied van muziek, dans & theater.

LEES MEER

FINANCIËLE ONDERSTEUNING
Heb je behoefte aan financiële ondersteuning bij het betalen van het lesgeld? Voor mensen met een laag inkomen zijn er verschillende regelingen mogelijk. We helpen graag om onze lessen voor iedereen toegankelijk te maken. Meer informatie kun je vinden via de onderstaande link.

ONDERSTEUNING LAAG INKOMEN

PRAKTISCHE  INFORMATIE

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN
CURSISTENPRESENTATIES
SCHOOLVAKANTIES
OVER ONS
Onze visie en functie in regio Woerden
Cursistenpresentaties
Zie onze cursisten stralen op het podium